Dani endokrinologa i dijabetologa
Republike Srpske

01. i 02.12.2023. - Hotel Bosna - Banja Luka

NOVOSTI

Sekcija u pripremi

SVG

Pozdravna riječ

Pozdravna riječ

Drage kolegice i kolege,

Čast mi je i zadovoljstvo pozvati Vas na simpozijum “1. dani endokrinologa i dijabetologa”, koji će 1. i 2. decembra 2023. godine biti održan hibridno u hotelu Bosna, Banja Luka. Simpozijum organizujemo u saradnji sa Univerzitetsko kliničkim centrom Republike Srpske i Medicinskim fakultetom UNIBL. Na ovom simpozijumu upoznaćemo se sa najnovijim istraživanjima, koja nam otvaraju nove mogućnosti u budućnosti. Takođe, biće predstavljene najnovije dijagnostičke i terapijske spoznaje na polju endokrinologije i dijabetologije. Važno je da savremena endokrinologija stavlja pacijenta u centar i da naglašava da je cilj liječenja blagostanje pacijenta.

Vidimo se u Banjoj Luci!

 

Predsjednik Udruženja
Prof. dr Aleksandra Marković, vanredni profesor, specijalista interne medicine, subspecijalista  endokrinologije, primarijus

SVG

O simpozijumu

Organizacija prvih Dana endokrinologa i dijabetologa Republike Srpske ima nekoliko važnih aspekata:

  1. Edukacija i razmjena znanja: Ovaj skup omogućava endokrinolozima i dijabetolozima iz Republike Srpske, ali i cijele regije, da se sastanu, razmijene najnovije informacije i iskustva u vezi sa dijagnozom i liječenjem endokrinih poremećaja i dijabetesa. To doprinosi unapređenju stručnosti i prakse u oblasti endokrinologije i dijabetologije.
  2. Podizanje svijesti o endokrinim poremećajima i dijabetesu: Ovaj događaj pomoći će u podizanju svijesti javnosti o značaju prevencije, dijagnoze i adekvatnog liječenja endokrinih poremećaja, uključujući dijabetes, te će doprinijeti boljoj brizi o pacijentima i smanjenju stigme oko ovih stanja.
  3. Stvaranje mreže i saradnje: Dani endokrinologa i dijabetologa pružaju priliku za uspostavljanje profesionalnih veza, saradnju između zdravstvenih ustanova i istraživačkih institucija, te razmjenu informacija o najboljim praksama. Takođe, pomoći će u unapređenju zdravstvene njege i istraživanju u oblasti endokrinologije i dijabetologije.


Dani endokrinologa i dijabetologa imaju značajnu ulogu u poboljšanju zdravstvene zaštite i informisanosti o endokrinim poremećajima i dijabetesu u Republici Srpskoj.

 

SVG

LOKACIJA

Hotel „Bosna“ jedan je od simbola Banjaluke i mjesto koje svim gostima i posjetiocima, kroz raznovrsne sadržaje, pruža osjećaj luksuza i komfora. Kvalitetan odmor, vrhunska jela i gostoprimstvo osoblja hotela garantuju potpuni užitak u boravku.

Hotel je smješten preko puta Sabornog hrama Hrista Spasitelja, nadomak glavnog gradskog trga, a u blizini su i pozorište, muzej, bioskop, tvrđava Kastel i državne institucije.

SVG

SMJEŠTAJ

Smještaj nije uključen u cijenu konferencijske kotizacije.
Navedene cijene smještaja uključuju popust za učesnike Dana endokrinologa i dijabetologa Republike Srpske.

Prilikom rezervacije, potrebno je naglasiti učešće na događaju.

Cijena smještaja po osobi sa popustom za učesnike Dana endokrinologa i dijabetologa Republike Srpske do popunjavanja kapaciteta:

Noćenje, jednokrevetna soba sa doručkom: cijena dostupna uskoro.

Noćenje, dvokrevetna soba sa doručkom: cijena dostupna uskoro.

AGENDA

Sekcija u pripremi

SVG

PRIJAVA

Kotizacija obuhvata: štampane materijale, kafe pauze, koktel dobrodošlice, ručak i uvjerenje o prisustvu.
*100 KM za specijaliste
*50 KM za specijalizante
NAČIN PLAĆANJA
Izaberite način plaćanja:
VAŽNO:
Na osnovu ove prijave poslaćemo predračun sa detaljima za uplatu na željenu e-mail adresu. Uplatu možete izvršiti u bilo kojoj pošti, banci, putem elektronskog ili mobilnog bankarstva
VAŽNI DATUMI:
- Rok za prijem sažetaka: 13. novembar 2023.
- Rok za obavještavanje o prihvatanju i načinu prezentovanja rada: 24. novembar 2023.
- Rok za registraciju i uplatu kotizacije: 27. novembar 2023.
SVG